Man - Fre: 07:30 - 20:00 Lørdag: 10:00 - 17:00 Søndag: 10-17

Tannprotese

Tannprotese
Tannprotese er en avtakbar løsning for deg som mangler noen tenner eller ikke har noen tenner i det hele tatt. Dette er en rimelig løsning som alternativ til tannbro og implantat. Når det ikke er tenner så vil kjevekammen etter hvert svinnes og blir smalere og smalere, og vi får det vi kaller ‘’padde’’ ansikt. En Protese kan få deg til å se mye yngre ut.
En tannprotese kan gi deg bedre tyggefunksjon og estetikk. Det kan også gi bedre understøtte til leppe og kinn, du vil kunne se yngre ut. Ikke minst kan en tannprotese bidra til å gi en bedre livskvalitet.

Hva gjør tannlegen?

Det tas avstøp av begge kjever. Tannlegen lager en tegning for utformingen av protesen slik at man vet hvordan sluttresultatet blir. Deretter lages det spor for hvor protesen skal festes, det borres minimalt. Det tas et nytt avstøp og registering av bittet. Det tar cirka to uker til vi får tilbake et skjelett av protesen. Denne prøves og kontrolleres av tannlegen i henhold til kvalitet og utformingen. Dersom alt er ok, sendes metallskjelletett tilbake til teknikker for å ferdig stille protesen, det tar ytterliggere to uker. Ved siste besøk får du veiledning for hvordan du skal bruke protesen og vedlikehold av den. Det vil være nødvending med kontroll etter uke for å se om du behersker bruken av protesen og hvordan hygienen er. Behandlingen tar flere besøk mellom 3-4 besøk før du er ferdig behandlet.
Vi har ulike typer proteser, avhengig av hvordan resterende tannsettet er. En tannstøttet protese er en protese som støttes eller bæres av tenner. En slik protese mye belastning på tennene. En dentogingivalt støttende protese er en protese som støttes av tannkjøttet og tenner i samarbeid. Det betyr at belastningen blir fordelt på tenner og tannkjøtt. Den siste type protese kalles gingivalt støttende protese, denne bæres kun av gingiva (tannkjøttet), denne type protese er typisk egnet for tannløse kjever.
Hvilken type du som er best for deg vil tannlegene på NurDent Tannlegesenter vurdere nøye og orientere deg underveis slik at du inkluderes i behandlingsplanleggingen.

Levetid for en protese

En protese kan vi si kan ha en levetid på cirka fem år, men det avhenger av flere faktorer. Du må vedlikeholde protesen slik tannlegen din har anbefalt og bruke den. Dersom du ikke bruker den og protesen blir liggende i skuffen, vil kjevekammen forandre seg og du må muligens få lagd en ny. Din munnhygiene er avgjørende. Regelmessig kontroll hos din tannlege for undersøkelse av protesen og gjenværende tenner er absolutt nødvending.
Har du mistet tenner ett mai 2002 på grunn av tannkjøttsykdom eller har tannløs kjeve har du krav på støtte fra HELFO. Det kreves at du har dokumentert at tennene som er trukket eller mistet skyldes tannkjøttbetennelse. Trenger du veiledning ta kontakt nå 417 92 535.

Hva må du gjøre?

Når du får en protese er veldig viktig å være tålmodig. Det vil være noe ubehagelig til å begynne, men man venner seg til det over tid. Det er naturlig at man ikke klarer å si ‘’s’’ lyder til å begynne, dette må øves. Det er viktig at du ikke bruker protesen om natten.
Nurdent Lillestrøm tannlegesenter anbefaler at du legger protesen i Corsodyl en gang uken og vasker protesen med såpe og vann med en protesebørste hver kveld. Dersom protesen gnager er det viktig å ta kontakt med tannlege for vurdering av protesen. Det kan hende protesen ikke lenger passer, pga. kjevekammen svinnes over til.
Tannlegen kan hjelpe til med å fore protesen slik at du får en støtdemping som kan lindre ganging. Dersom du ikke vedlikeholder protesen optimalt kan det utvikles sopp som kan utvikle seg til å bli meget smertefullt, Ta kontakt med din tannlege i dag for hvilke tiltak som kan hjelpe deg å bli kvitt soppen, ring 417 92 535

Timebestilling


    Pensjonister og studenter får 15% rabatt

    For at du skal kunne benytte studentrabatten er det viktig med gyldig studiebevis. Er du over tretti år og student gjelder dessverre ikke dette tilbudet for deg.

    Nurdent er et tannhelsesenter som har fokus på god kvalitet og service. Hos oss finner du tannleger, spesialister, oralkirurger og leger.

    Hvor finner du oss

    Sosial del