Man - Fre: 07:30 - 20:00 Lørdag: 10:00 - 17:00 Søndag: 10-17

Tannbro

Tannbro
Tannbro er en fast erstatning for tapte tenner, som er fester med kroner til gjenværende tenner og eller implantater i kjeven.

Hvorfor tannbro?

Mangler du en tann, eller føler at du har redusert tyggefunksjon på grunn av dette, kan du får hjelp hos oss på Nurdent Lillestrøm tannlegesenter. For mange kan det å mangle en tann påvirke livskvaliteten, og vi på Nurdent Lillestrøm tannlegesenter ønsker å hjelpe deg! Dersom man mangler en tann kan det faktisk ha konsekvenser for nabotenner og tenner som er i motsatt kjeve. Kroppen er i forandring hele tiden, det gjelder også tennene. Over tid vil nabotenner tippe mot den tomme luken og tennene vil tilstrebe å møte kjevekammen i det tannløse området. Slike forandringer kan gjøre det mye vanskeligere å lage en bro eller sette implantat, det kan føre til at tennene må rotfylles før man lager en bro. For deg betyr dette mer utgifter. Det oppfordres sterkt til å ta kontakt med tannlegen din dersom du vurderer tann erstatning. Har du spørsmål ta ring oss i dag 417 92 535, vi hjelper deg gjerne.

Vurderingen tannlegen din gjør før det lages en bro

Tannlegen oppdaterer din helse, avdekker eventuelle allergier mot type metall eller porselen. Deretter vil tannlegen undersøke tennene som skal inkluderes i bro samt det tannløse området, ulike tester gjøres. Vi på Nurdent Lillestrøm tannlegesenter lytter til pasientens ønsker og behov. Vi informerer pasienten om behandlingsbehovet og hvordan behandlingen vil påvirke tannsettet. Vi legger vekt på at pasienten skal være med på å bestemme behandlingen. Derfor er vi på Nurdent Lillestrøm tannlegesenter opptatt av å øke kunnskapen til våre pasienter slik at de kan ta et selvstendig valg. Tannlegene gir alltid skriftlig prisoversalg, ring i dag på 417 92 535 eller trykk her for en gratis konsultasjon.

Hvordan lages en bro?

Tannlegens starter med å ta avtrykk av begge kjever og registrerer bittet, slik at broen som lages blir naturlig del av resterende tannsettet. Dette gjøres også slik at tannlegen kan få laget en midlertidig løsning mens vi venter på ferdige broen. Ønsket farge velges sammen med pasienten. Det lages plass for broen ved at tannlegen sliper og tar bort gamle fyllinger på nabotenner som skal inkluderes i broen.
Avhengig av hvordan formen på tannen er, tørrlegges området veldig godt før man tar ett avstøp av tannen og kjeven som skal ha bro. Det krever godt samarbeid mellom tannlegen, assistenten og pasienten. Etterfulgt vil det lages en midlertidig krone som pasienten skal gå med i mellomtiden. Det tar cirka 2 uker før vi får den permanente kronen ferdig fra vår teknikker. Dersom du mister midlertidige erstatningen, er det veldig viktig å ta kontakt med tannlegen fortest mulig for å limt den på plass eller få laget en ny. Dette er fordi det kan påvirke sluttresultatet. Har du spørsmål ta kontakt 417 92 535. Når vi får broen tilbake, kontrollerer tannlegen kvaliteten. Det er pasienten som bestemmer om han/hun er fornøyd med farge og form før vi limer på kronen med veldig sterkt lim. Etter at kronen er limt fast er det viktig å ikke spise eller drikke på ca. 2 timer. Det er viktig å være forsiktig med å tygge hardt på tannen som har fått krone de første 24 timene, dette fordi limet bruker tid før det er fullstendig herdet. Det er også normalt å oppleve ømhet og ising etter krone påsetting. Ising skyldes reaksjon som skjer i limet mens det herdes, og ømheten skyldes presset og trykket siden kronen skal tilpasse seg omgivelsene.
Mange misforstår og tror det ikke er mulig å hull under en bro, for slik er det ikke. En tann som har fått krone kan også få betennelse etter en tid. Levetiden er derfor veldig avhengig av hvordan du vedlikeholder broen. Det er viktig å følge tannlegens råd, pusse tennene 2 ganger daglig, bruke tanntråd daglig eller små renholds børster. Bruke flux fluorskyll 0,2 % for å forebygge hull. Viktig med regelmessig kontroll av broen hos tannlegen.
Kanskje du har krav på støtte fra HELFO for bro behandling. Det er en rekke diagnoser som kan utløse støtte. Tannlegene på Nurdent Lillestrøm tannlegesenter kan gi deg meget god veiledning om du har krav på denne type støtte.
Ring i dag og bestill time for gratis konsultasjon på 417 92 535 eller kom innom for en uforpliktende samtale.

Timebestilling


    Pensjonister og studenter får 15% rabatt

    For at du skal kunne benytte studentrabatten er det viktig med gyldig studiebevis. Er du over tretti år og student gjelder dessverre ikke dette tilbudet for deg.

    Nurdent er et tannhelsesenter som har fokus på god kvalitet og service. Hos oss finner du tannleger, spesialister, oralkirurger og leger.

    Hvor finner du oss

    Sosial del