Man - Fre: 07:30 - 20:00 Lørdag: 10:00 - 17:00 Søndag: 10-17

Tannbyll

Tannbyll
Tannlegene vil hjelpe deg til å gi byllen passasje slik at trykket som gir smerte forsvinner. Det kan gjøres på to måter: Lage hull i byllen eller at man må åpne tannen fordi byllen har sitt utgangspunkt i tannen.
En tannbyll er opphoping av betennelse, ofte puss som vokser seg større og større i løpet av noen dager. Dette gir smerter og øker med tiden da trykket i vevet rundt hevelsen øker, etter en stund vil trykket bevege seg gjennom flere lag i vevet og det går hull i byllen. Da vil de egentlige smertene forsvinne, men erstattes med sårhet i området. Det er viktig å finne årsaken til tannbyllen, hvis ikke kan det komme tilbake. Tannbyll dannes i dødt vev der det er bakterier. Bakteriene lever av det døde vevet og lager inflammasjon. Dersom kroppen forsvar ikke klarer å kvitte seg med bakteriene og betennelsen, vil det dannes byll. Dette er typisk ved tannrotsbetennelse, periodontitt eller hos personer med redusert immunforsvar. Det er veldig viktig at tannbyllen behandles i tide. Dersom du skulle få høy feber og eller hevelse opp mot øyet/i halsen oppfordres det å ta kontakt med tannlege eller legevakten snarest. Ta gjerne kontakt med oss på 417 92 535 så setter vi opp time på dagen.

Symptomer på tannbyll

 • Området blir rødlig og varm
 • Feber
 • Hevelse
 • Smerter ved pårøring av området
 • En strammende følelse med dunkende og kraftig smerte litt spredt
 • Dårlig allmenntilstand

Behandling av tannbyller

Tannlegene vil hjelpe deg til å gi byllen passasje slik at trykket som gir smerte forsvinner. Det kan gjøres på to måter: Lage hull i byllen eller at man må åpne tannen fordi byllen har sitt utgangspunkt i tannen. Det kan være nødvendig å legge inn en antibiotika dren. I enkelte tilfeller kan det være nødvendig med antibiotika kur i tillegg for å hjelpe kroppens forsvarssystem. Tannlegene på NurDent ønsker å gi deg trygg behandling ta kontakt i dag 417 92 535.

Timebestilling


  Pensjonister og studenter får 15% rabatt

  For at du skal kunne benytte studentrabatten er det viktig med gyldig studiebevis. Er du over tretti år og student gjelder dessverre ikke dette tilbudet for deg.

  Nurdent er et tannhelsesenter som har fokus på god kvalitet og service. Hos oss finner du tannleger, spesialister, oralkirurger og leger.

  Hvor finner du oss

  Sosial del