Man - Fre: 07:30 - 20:00 Lørdag: 10:00 - 17:00 Søndag: 10-17

Forebyggende behandling

Forebyggende behandling
Hva kan du gjøre for en god munnhelse mht. Tannpuss, Valg riktig tannbørste, Fluor og Tanntråd?

Tannpuss

Det anbefales å pusse tennene to ganger daglig med fluor tannkrem – morgen og kveld. Dette mener tannlegene våre er første steg for sunne tenner og tannkjøtt.

Slik pusser du tennene:

Det er viktig å pusse tennene riktig og ikke for hardt. En gyldne regel er å pusse tennene i to minutter. Dersom tannkjøttet blør når du pusser tennene kan det være mye belegg som irriterer tannkjøttet. Bruker du krefter når du pusser tennene anbefales det å bruke «soft tannbørste». Ring i dag for veiledning 417 92 535.

Velg riktig tannbørste:

«Soft tannbørste» med liten børste-hodet er det som anbefales av tannlegene på NurDent. En slik tannbørste vil verken skade tenner eller tannkjøtt. Da lurer du kanskje på om en elektrisk tannbørste er noe for deg? Forskning har vist at det faktisk ikke er store forskjeller mellom en elektrisk og en manuell tannbørste. Men de nyeste elektriske tannbørstene er utviklet med meget gode egenskaper. Sliter du for eksempel med for hard tannpuss, kan enkelte slike tannbørster varsle deg om dette. Dette vil kanskje være en riktig veileder for deg angående hard tannpuss. Ellers kan man bruke en slik tannbørste dersom det motiveres for tannpuss eller fått redusert motorikk i armer og fingre.

Fluor:

Det er forsket mye om fluors virkning på tennene. Tannlegene på NurDent har behandlet mange pasienter gjennom årene, og sett den gode virkningen av fluor på tennene. Vi mener dermed at fluor er viktig for å forebygge hull. Det viser seg at befolkninger i områder med mye fluor i vannet har langt færre hull, og enn de som ikke har det i drikkevannet sitt. Fluor gjør tennene mindre sårbare for syreangrep og dermed mer motstandsdyktige mot hull. For at fluor skal ha virkning er det viktig at det tilføres regelmessig. Det er som et lager som tømmes og må derfor fylles daglig. Det finnes veldig lite fluor i spytt og matvarer. Tannlegen hos oss anbefaler ulike fluor preparater avhengig av hvordan tannsettet og tannhelsen din er. For veiledning og råd om hvilket fluor preparat som er egnet for deg, ta kontakt på 417 92 535.

Tanntråd:

Tannbørsten når ikke alltid til mellom tennene. Derfor er det viktig å bruke tanntråd for å få fjernet belegg mellom tennene, da disse områdene er meget utsatt for hull når belegget ligger over tid. Og som regel er det oftest mellom tennene vi får det først hull. Belegget mellom tennene kan også være en av årsaken til at du opplever dårlig ånde. Dette skyldes bakteriene som finnes i belegget. Tanntråd er derfor helt avgjørende for å forebygge hullet mellom tennene. Det finnes ulike typer tanntråd på markedet, hva som eventuelt passer deg er avhengig av avstanden mellom tennene. Spør gjerne tannlegene på NurDent om råd for forebyggende behandling. Vi hjelper deg til å finne den riktige type tanntråd og gir veiledning. Ring eller klikk her for en undersøkelse og få 30% rabatt i dag. Vi ser frem til å hjelpe deg!

Slik bruker du tanntråd:

 • Ta ca. 40-50 cm tanntråd. Vikle meste av det som er løst rundt fingrene. Slik at du har ca. 5-6 cm tanntråd som skal være stramt og beveges forsiktig mellom tennene.
 • Hold tanntråden spent ved hjelp av en tommel og pekefinger.
 • Tanntråden skal holdes rundt en tann som en ‘’C’’. Beveg tanntråden opp og ned forsiktig langs tannkjøttet.

Ising i tenner

Mange mennesker opplever kortvarig ising/smerte ved inntak av kalde drikker og is. Det kan være flere årsaker til dette, for eksempel en sprekk i fylling. Dette gjør at du kan få hull som utvikler seg mye raskere enn om fyllingen ikke hadde hatt det. Vi anbefaler at du tar kontakt med Bjølsen tannlegesenter for råd om forebyggende behandling i dag. Mange mennesker er også plaget av veldig følsomme tannhalser, dette merkes meget godt når de spiser søtt, surt eller kaldt. Slikt kan føre til problemer med daglig tannpussen. Tannhalsområdet er også mye mer mottakelig for å få hull enn tannkronen. Det finnes flere typer tannkrem for følsomme tannhalser. Vi på NurDent oppfordrer deg til å ta kontakt dersom du opplever ising i tennene. Det er viktig å vite årsaken slik at riktig tiltak blir utført mot plagene dine. Hos oss får du individuell veiledning, ta kontakt i dag; 417 92 535.

Timebestilling


  Pensjonister og studenter får 15% rabatt

  For at du skal kunne benytte studentrabatten er det viktig med gyldig studiebevis. Er du over tretti år og student gjelder dessverre ikke dette tilbudet for deg.

  Nurdent er et tannhelsesenter som har fokus på god kvalitet og service. Hos oss finner du tannleger, spesialister, oralkirurger og leger.

  Hvor finner du oss

  Sosial del