Man - Fre: 07:30 - 20:00 Lørdag: 10:00 - 17:00 Søndag: 10-17

Tannkrone

Tannkrone
Tannkrone er en støpt eller brent erstatning som gjenoppbygger skadet tann til tilnærmet form og funksjon. Krone lages av porselen med eller uten metall.
En tann yter store krefter spesielt under tygging. Har du stort hull, eller store fyllinger er det stor sjanse for mye spenning i tannen og det kan over tid gi fraktur. I dag lages kroner med meget god kvalitet ligner veldig på naturlige tenner. Det gir et meget pent resultat, dette kan tannlegene på Nurdent Lillestrøm Tannlegesenter love deg. Tannlegen din kan hjelpe deg å vurdere om dine tenner har behov for kroner.
Ta kontakt i dag for en gratis konsultasjon 417 92 535. Vi ser frem til å høre fra deg.

Vurderingen tannlegen din gjør før krone lager på din tann:

Tannlegen oppdaterer din helse, avdekker eventuelle allergier mot type metall eller porselen. Deretter vil tannlegen undersøke tannen som skal få krone, ulike tester gjøres. Vi på Bjølsen tannlegesenter lytter til pasientens ønsker og behov. Vi informerer pasienten om behandlingsbehovet og hvordan behandlingen vil påvirke tannsettet. Vi legger vekt på at pasienten skal være med på å bestemme behandlingen. Derfor er vi på Nurdent Lillestrøm tannlegesenter opptatt av å øke kunnskapen til våre pasienter slik at de kan ta et selvstendig valg. Tannlegene gir alltid skriftlig prisoverslag, ring i dag på 417 92 535 eller trykk her for en gratis konsultasjon.

Hvordan lages en krone på din tann?

Tannlegens starter med å ta avtrykk av begge kjever og registrerer bittet, slik at kronen som lages skal være naturlig del av resterende tenner. Dette gjøres også slik at tannlegen kan få laget en midlertidig løsning mens vi venter på ferdige kronen. Ønsket farge velges sammen med pasienten. Det lages plass for kronen ved at tannlegen sliper noe av tannen og tar bort gamle fyllinger.
Avhengig av hvordan formen på tannen er, tørrlegges området veldig godt før man tar ett avstøp av tannen og kjeven som skal ha krone. Det krever godt samarbeid mellom tannlegen, assistenten og pasienten. Etterfulgt vil det lages en midlertidig krone som pasienten skal gå med i mellomtiden. Det tar cirka 2 uker før vi får den permanente kronen ferdig fra vår teknikker. Dersom du mister midlertidig er det veldig viktig å ta kontakt med tannlegen fortest mulig for å limt den på plass eller få laget en ny. Dette er fordi det kan påvirke sluttresultatet. Har du spørsmål ta kontakt 417 92 535. Når vi får kronen, kontrollerer tannlegen kvaliteten. Det er pasienten som bestemmer om han/hun er fornøyd med farge og form før vi limer på kronen med veldig sterkt lim. Etter at kronen er limt fast er det viktig å ikke spise eller drikke på ca. 2 timer. Det er viktig å være forsiktig med å tygge hardt på tannen som har fått krone de første 24 timene, dette fordi limet bruker tid før det er fullstendig herdet. Det er også normalt å oppleve ømhet og ising etter krone påsetting. Ising skyldes reaksjon som skjer i limet mens det herdes, og ømheten skyldes presset og trykket siden kronen skal tilpasse seg omgivelsene.
Mange misforstår og tror det ikke er mulig å hull under en tann som har fått krone, for det er nemlig mulig. En tann som har fått krone kan også få betennelse etter en tid. Levetiden er derfor veldig avhengig av hvordan du vedlikeholder tannen. Det er viktig å følge tannlegens råd, pusse tennene 2 ganger daglig, bruke tanntråd daglig eller små renholds børster. Bruke flux fluorskyll 0,2 % for å forebygge hull. Viktig med regelmessig kontroll av tann krone hos tannlegen.
Kanskje du har krav på støtte fra HELFO for krone behandling. Det er en rekke diagnoser som kan utløse støtte. Tannlegene på Nurdent Lillestrøm tannlegesenter kan gi deg meget god veiledning om du har krav på denne type støtte.
Ring i dag og bestill time for gratis konsultasjon 417 92 535 eller kom innom for en uforpliktende samtale.

Timebestilling


    Pensjonister og studenter får 15% rabatt

    For at du skal kunne benytte studentrabatten er det viktig med gyldig studiebevis. Er du over tretti år og student gjelder dessverre ikke dette tilbudet for deg.

    Nurdent er et tannhelsesenter som har fokus på god kvalitet og service. Hos oss finner du tannleger, spesialister, oralkirurger og leger.

    Hvor finner du oss

    Sosial del