Man - Fre: 07:30 - 20:00 Lørdag: 10:00 - 17:00 Søndag: 10-17

Tannlegeskrekk

Tannlegeskrekk
Tannlegene på NurDent har høy kompetanse om tannlegeskrekk. Flere av våre tannleger går jevnlig på kurs for å gi pasientene sine trygg og god behandling.
For de fleste er det ikke alltid så hyggelig å gå til tannlegen. Og dette er normalt. For noen kan dette bety at de utsetter tannlegetimen i flere år og utvikler det vi kaller «angst». Det er ca. mellom 25 % – 30 % av voksne som er nervøse i forbindelse med tannbehandling. Cirka 10 % av alle voksne har muligens angst som viser seg fysisk og psykisk, for eksempel i form av spenning og hjertebank. Det er en liten prosent av voksne som har det vi kaller «reell odontofobi». Dette er en sterkt angst reaksjon for pasienten ikke går til tannlegen over tid. Mange av disse havner ofte i en ond sirkel som fører til at man ikke får utført nødvendig tannbehandling og, får dermed ikke tatt vare på munnhelsen sin. Slike pasienter blir veldig uvel av tanken på tannlege. Bjølsen tannlegesenter har bred erfaring med pasienter som lider av tannlegeskrekk. Vi ønsker å gi deg en hyggelig opplevelse hos tannlegen, ta kontakt i dag for en gratis konsultasjon på, 417 92 535.

Mulige årsaker til tannlegeskrekk?

Det er mange som kan fortelle om ville opplevelser hos skoletannlegen som barn, som også er årsaken til angsten og redselen de sitter med i dag. En slik opplevelse kan sitte dypt inne og gjøre at en får fordommer som voksen. Det er viktig for deg å vite at dette er en sunn reaksjon , hvor kroppen vil beskytte seg mot det den opplever som fare. De siste årene på tannlegestudiet legges det stor vekt på pedagogikk og psykologi. Tannlegene på NurDent jobber målrettet med dette og ønsker at pasientene skal ha en god opplevelse hos tannlegen , slik at du kan føle deg trygg hos oss . Vi legger vekt på informasjon og forklaring underveis i behandlingen. NurDent tilbyr gratis konsultasjon, ring i dag på, 417 92 535.
Lider du av tannlegeskrekk, er det ekstremt viktig at du forteller dette til din tannlege. Er det spesifikke behandlingsprosedyrer som du er redd for, bør du opplyse om dette. Fortell oss gjerne også årsaken til denne redselen. Ønsker du en hyggelig samtale med en av våre dyktige tannleger ring i dag på 417 92 535. Vi på NurDent vil hjelpe deg til å skape tillit til oss (tannlegene) fordi vi vet at det er avgjørende for å få gjennomført tannbehandling. Av den grunn tilbyr vi gjerne en gratis konsultasjon hos en av våre tannleger slik at vi kan hjelpe deg på (rett) vei. Ta kontakt i dag på 417 92 535.
Husk at gode hygiene vaner er stor hjelp til deg, dersom du har problemer med å komme deg til tannlegen. Disse vanene kan bidra til at du unngår hull i tennene og tannkjøttbetennelse. Dette vil gi deg noe ekstra selvtillit, og du vil oppfatte tannlegen som en veileder/hjelper enn en som kritiserer tennene dine. Ta kontakt i dag på 417 92 535 eller trykk her for en gratis konsultasjon.

God bedøvelsesteknikk:/ smertefri bedøvelse

Tannlegene hos oss gir alltid en overflatebedøvelse i form av salve. Dette påføres for å redusere følelsen av sprøytespissen når den treffer slimhinnen. Tannlegene på NurDent setter bedøvelsen forsiktig og langsomt slik at du ikke opplever det raske trykket. Det som gir smerter ved setting av bedøvelsen er trykket fra væsken som settes inn, en langsom bedøvelse vil redusere dette. I overkjeven bedøver tannlegen som regel kun en til to tenner gjennom beinet, men i underkjeven bedøves som regel en hel nervegren, noe som gjør at halve ansiktet føles bedøvd. Dette utføres fordi beinet i underkjeven er tykkere.
Tilvenningsbehandling er noe vi på NurDent tilbyr. Dette innebærer at tannlegen går gjennom behandlingsbehovet og det psykiske problemet sammen med pasienten, trinn for trinn. Vi kan tilby timer hvor vi kun har en dialog om det som er vanskelig ved tannbehandling. Etter hvert eksponerer vi deg for det du frykter, for eksempel sprøytespissen. Dette gjøres på en kontrollert måte, slik at du føler deg trygg. En gjensidig kontakt og god kommunikasjon mellom pasient og tannlege mener vi på NurDent er grunnleggende for å skape tillit. Ønsker du veiledning ta kontakt i dag på 417 92 535 så, hjelper vi deg gjerne!
Andre ganger kan det være vanskelig med tilvenning, da kan vi på NurDent tilby tannbehandling under sedasjon eller narkose (lystgass). Sedasjon gis i form av tablett eller drikke. Narkose utføres hos våre samarbeidspartnere Nydalen tannlegesenter. Begge krever en rekke forhåndsregler. Her må tannlegen avgjøre om din helsetilstand tillater denne type behandling. Ta kontakt i dag på 417 92 535 for veiledning.

Timebestilling


    Pensjonister og studenter får 15% rabatt

    For at du skal kunne benytte studentrabatten er det viktig med gyldig studiebevis. Er du over tretti år og student gjelder dessverre ikke dette tilbudet for deg.

    Nurdent er et tannhelsesenter som har fokus på god kvalitet og service. Hos oss finner du tannleger, spesialister, oralkirurger og leger.

    Hvor finner du oss

    Sosial del